9 Συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα

Τα ανεξέλεγκτα υδραυλικά προβλήματα μπορούν πραγματικά να βλάψουν τον οικονομικό προϋπολογισμό σας και να σας στοιχειώνουν όταν χρειάζεστε περισσότερο ζεστό νερό. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο με τα υδραυλικά συστήματα στο σπίτι ή την εργασία σας είναι ότι πολλές βλάβες δεν μπορούν να εντοπιστούν εγκαίρως. Μην αφήσετε μια υδραυλική βλάβη να διακόψει τη ζωή σας. Επικοινωνήστε άμεσα με την εταιρεία ydravlikosathina24.gr και κλείστε σήμερα μια επιθεώρηση των υδραυλικών και αποχετευτικών σας συστημάτων.

Τα ποιο συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα

Αναρωτιέστε αν πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, αν έχετε το χρόνο, τα χρήματα και την υπομονή για να ασχοληθείτε; Αυτό μπορεί να εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως η εμπειρία και ο προϋπολογισμός. Οι έμπειροι υδραυλικοί της ydravlikosathina24.gr ετοίμασαν μια λίστα με τα δέκα συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και πως να τα διορθώσετε.

1.Ελαττωματικές βρύσες

Ο ήχος μιας βρύσης που στάζει συνήθως προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους εκνευρισμό. Ο επίμονος, ρυθμικός τόνος μπορεί να σας οδηγήσει στη τρέλα και να αρχίσετε να το ακούτε ακόμα και όταν δεν είστε σπίτι. Μια σταγόνα ανά δευτερόλεπτο ισούται με 2600 λίτρα νερού ανά έτος. Καθώς ο λογαριασμός νερού αυξάνεται, η υπομονή σας μειώνεται. Μην περιμένετε άλλο, διορθώστε τη βλάβη αντικαθιστώντας την προβληματική βρύση με μια νέα.

2. Διαρροές σωλήνων

Οι σωλήνες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των υδραυλικών προβλημάτων, ειδικά σε παλιά σπίτια. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό. Ωστόσο, τα παλαιότερα κτίρια έχουν χαλκοσωλήνες. Ο χαλκός είναι ισχυρότερος από το πλαστικό υπό κανονικές συνθήκες. Το πρόβλημα είναι ότι ο χαλκός προκαλεί προβλήματα σε ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας. Η διαστολή και η συστολή που συμβαίνει μπορεί να προκαλέσει ράγισμα του χαλκού, ενώ το πλαστικό κάμπτεται. Οι χαλκοσωλήνες είναι επίσης ευαίσθητοι στη διάβρωση. Απαιτούνται πολλές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης για την αποφυγή διαρροών.

3. Θέματα τουαλέτας

Οι διαρροές στις τουαλέτες συχνά δεν γίνονται αντιληπτές. Αντί να προκαλέσετε ένα χάος στο πάτωμα του μπάνιου σας από μια μια εσωτερική διαρροή στη λεκάνη ή στο καζανάκι επικοινωνήστε με τους άρτια εκπαιδευμένους υδραυλικούς μας για έναν απλό έλεγχο.Γλιτώστε χρόνο και χρήματα προγραμματίζοντας τακτικούς ελέγχους στα αποχετευτικά και υδραυλικά σας συστήματα.

4. Φθαρμένοι σωλήνες

Ο μέσος όγκος των σωλήνων σας δεν έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί πολλά χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε ένα μέρος που έχει έντονους παγωμένους χειμώνες. Οι σωλήνες θα χάσουν την ακεραιότητά τους και θα σπάσουν από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Εάν σας συμβεί αυτό, ο σωλήνας σας θα αρχίσει να διαρρέει νερό παντού και μπορεί να σπαταλήσει σιωπηλά εκατοντάδες λίτρα και χρήματα το μήνα. Για να αποφύγετε τέτοιους είδους προβλήματα καλό θα είναι να τους αντικαταστήσετε με κάποιους ειδικούς για αυτές τις καιρικές συνθήκες.

5. Φραγμένοι σωλήνες

Μια άλλη σημαντική πηγή προβλημάτων των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών διαμερισμάτων ή επιχειρήσεων είναι οι φραγμένοι σωλήνες. Οι φραγμένες τουαλέτες είναι αλήθεια αρκετά απλές στη απόφραξη τους. Υπάρχουν χειρότερα σημεία που μπορεί να απαιτήσουν ένα ειδικό εργαλείο ή επαγγελματία υδραυλικό.

Οι φραγμένοι νεροχύτες και οι αποχετεύσεις μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Όταν όμως αυτά φράξουν μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η αλήθεια είναι ότι καλό θα είναι να τα αποφύγετε αυτά τα τοξικά μπουκάλια. Μερικές φορές μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό στις σωληνώσεις σας παρά να απομακρύνουν την αιτία της φραγής.

6. Έλλειψη ζεστού νερού

Το να ανακαλύπτετε ότι ο θερμοσίφωνας σας δεν λειτουργεί όταν ετοιμάζεστε να πάτε στην εργασία σας είναι μια άσχημη εμπειρία. Ένας θερμοσίφωνας έχει συνήθως διάρκεια  ζωής 8-13 χρόνια , αλλά αυτό μπορεί να μειωθεί αν δεν είστε προσεκτικοί. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του είναι οι αντιστάσεις του που με τη πάροδο του χρόνου διαβρώνονται άλλα και το ίδιο το νερό που με τα άλατα που περιέχει μπορεί να φράξει και να μειώσει τη ροή. Θα χρειαστείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να αποφύγετε μόνιμες βλάβες στον ίδιο τον θερμοσίφωνα αλλά και στο σπίτι σας.

7. Προβλήματα αποχέτευσης

Αυτό είναι πιθανώς ένα από τα λιγότερο αγαπημένα προβλήματα που μπορείτε να διαγνώσετε. Στα συστήματα αποχέτευσης μπορούν να δημιουργηθούν σημεία φραγμού και αυτά με τη σειρά τους να προκαλέσουν άσχημες οσμές και να αναδύονται σε όλο τους χώρους του σπιτιού σας.  Η καλύτερη πρακτική στις περιπτώσεις που παρατηρήσετε προβλήματα με την αποστράγγιση του νερού στην κουζίνα ή στη μπανιέρα είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με έναν επαγγελματία υδραυλικό. Μην ξεχνάτε φυσικά ότι η πρόληψη όσον αφορά τα προβλήματα αποχέτευσης είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.

8. Σπάσιμο στο σωλήνα της παροχής νερού

Η μεγαλύτερη απειλή για τις γραμμές παροχής νερού είναι ο χειμερινός παγετός. Εάν έχετε ήδη μια μικρή διαρροή στη γραμμή παροχής νερού, ο παγετός μπορεί να το σπάσει εντελώς. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρού μεγέθους ρωγμή για να σπάσει στη μέση ένας σωλήνας. Η προγραμματισμένη και τακτική επιθεώρηση της γραμμής του νερού για να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σωλήνες είναι σε άριστη κατάσταση αξίζει την επένδυση.

9. Χαμηλή πίεση νερού

Ίσως το πιο ενοχλητικό πρόβλημα, πέρα από αυτή της διαρροής, στα περισσότερα σπίτια είναι η χαμηλή πίεση του νερού. Η χαμηλή πίεση του νερού καθιστά το ντους λιγότερο ευχάριστο και το πλύσιμο των πιάτων αρκετά επίπονο. Μερικές φορές η χαμηλή πίεση μπορεί να διορθωθεί με μια νέα κεφαλή στο ντους ή μια νέα βρύση.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί διόρθωση χαμηλής πίεσης νερού στη στάθμη της βαλβίδας ή του σωλήνα. Εάν έχετε διαρροή για την οποία δεν γνωρίζετε, αυτό θα μπορούσε να είναι μια κόκκινη σημαία για να το αναγνωρίσετε και να το διορθώσετε άμεσα. Ελέγξτε για όλα τα άλλα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω και σίγουρα θα έχετε λύσει το πρόβλημα της πίεσης του νερού.

9 Συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα

Υδραυλικά προβλήματα που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας

Θέλουμε να τονίσουμε ότι για το μέσο άτομο, οι υδραυλικές εργασίες είναι μια δύσκολη δουλειά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τους αρέσει να βρέχονται για να διορθώσουν τις βλάβες τους. Υπάρχουν μερικές διορθώσεις που μπορείτε να κάνετε χωρίς να επιδεινώσετε τα πράγματα.

Εάν πρόκειται να δοκιμάσετε διαδικτυακά μαθήματα DIY, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα εξής:

  • Κλείστε την κύρια παροχή νερού  προτού κάνετε κάτι.
  • Αγοράστε τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλακτικά – όχι απαραίτητα τα πιο φθηνά!
  • Μην φοράτε τίποτα που δεν θέλετε να χαλάσετε.
  • Καλέστε έναν υδραυλικό για συμβουλές εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Κινδυνεύετε;

Ελπίζουμε ότι εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα υδραυλικά προβλήματα να ενεργήσετε γρήγορα και να καλέσετε την εταιρεία ydravlikosathina24.gr. Μια μικρή διαρροή ή ένα φράξιμο στο αποχετευτικό σας σύστημα, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε τεράστιο πρόβλημα σε εσάς και την οικογένεια σας.

Το να έχετε έναν αξιόπιστο και έμπειρο υδραυλικό άμεσα κοντά σας με μια κλήση σας είναι το ιδανικό. Τα υδραυλικά προβλήματα συνήθως συμβαίνουν όταν δεν το περιμένουμε. Επικοινωνήστε με την την εταιρεία ydravlikosathina24.gr οποιαδήποτε στιγμή έχετε απορίες, χρειάζεστε μια προσφορά ή επείγουσα βλάβη. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε άμεσα κοντά σας να επιλύσουμε υπευθυνα και αξιόπιστα κάθε ένα από τα υδραυλικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

 

Μενού
Shares
Call Now Button